.

  Ауто Италия ЕАД - За нас

  Ауто Италия ЕАД

  Компанията Мазерати е създадена на 01 декември 1914 год в Болоня, Италия. От тогава до днес Мазерати играе важна роля в историята и развитието на спортните автомобили. Тя е сред най-известните производители на елитни спортни автомобили в света.

  Над 500 спечелени победи в международни състезания, заедно с производството на невероятни GT автомобили като 3500 GT, Mistral, Ghibi, Indy, обединени за да създадат легендата на Мазерати – основател на „супер луксозният” сегмент на автомобилният пазар.

  Сред най-важните моменти в историята на Мазерати са световния рекорд от 246,029 км.ч поставен от Борзакини през 1929 год., както и светоната титал във Формула 1 от 1957 год. спечелена от Фанджио с Мазерати 250F.

  Почти век постижения както на пътя, така и на пистите са допринесли за индивидуалността на компанията. Историята на Мазерати включва не само шеметни автомобилни постижения. През годините Мазерати успешно се развива и като автомобилна компания.

  Сред важните етапи в нейната история са преместването и от Болоня в Модена през 1940 год. и придобиването и от Ферари приключило през 1997 год. Тези два примера са част от стратегията на Мазерати за нейното развитие и създаването на нови автомобили.

  Мазерати е марка, която първоначално започва като местна фирма, но с времето се превръща в компания от световно значение с представителства в 57 страни.

  Ауто Италия ЕАД е официален дилър на Мазерати за България. Договорът за ексклузивно представителство на Maserati в България от страна на Ауто Италия ЕАД бе сключен с производителя Maserati S.p.a по време на 76-тото автомобилно изложение през месец март 2006год. в Женева. Представителството се отняса както за продажбите, така и за сервизирането на автомобилите от марката Мазерати.