Ghibli Diesel - Tehnologie

Prima mașină diesel din istoria lui Maserati oferă performanțe sportive

Ghibli Diesel este primul Maserati echipat cu un propulsor diesel din toată istoria mărcii: sub capota motorului său se află un propulsor V6 diesel de trei litri, inovator, ce încorporează cele mai noi tehnologii ale lumii diesel. Propulsorul continuă tradiția Maserati a mașinilor cu temperament sportiv cu ai săi 275 CP (250 în Italia) iar aceștia îi permit să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 6.3 secunde și să atingă o viteză maximă de 250 km/h.


Eficient și economic

Cifrele de performanțe demonstrează cel mai bine eficiența excelentă a motorului lui Ghibli Diesel: consumul mediu este de 6.3 litri de diesel pentru 100 km parcurși iar emisiile de CO2 sunt înregistrate la 167 g/km, tot în ciclu mediu. Aceste cifre remarcabile sunt atinse în special și datorită sistemului Stop&Start care oprește motorul oricând mașina se oprește și îl repornește automat atunci când este momentul să plece din nou la drum. Sistemul poate fi dezactivat cu ajutorul butoanelor de pe volan.

Sistemul Maserati Active Sound

Un Maserati veritabil poate fi recunoscut și prin intermediul sunetului motorului: natura sportivă puternică a lui Ghibli Diesel este scoasă în evidență datorită noului sistem Maserati Active Sound. Doi  actuatori de sunet sunt amplasați lângă evacuările finale și întăresc cele mai atrăgătoare note sonore ale motorului. Când șoferul apasă butonul Sport de pe tunelul median, vuietul motorului devine și mai agresiv și captivant.

Transmisia automată reacționează și își schimbă comportamentul în funcție de stilul de condus și condițiile de drum

Ghibli Diesel beneficiază de tehnologia avansată a noii transmisii ZF, automată, cu opt rapoarte: este ușoară, ultra-performantă și garantează schimbări de trepte foarte precise. Modul de funcționare al transmisiei este controlat de un software auto-adaptiv, capabil să recunoască stilul de condus al șoferului și condițiile de rulare și astfel își modifică parametrii de schimbare ai treptelor în concordanță cu situația dată. Există astfel cinci moduri de funcționare:  Auto Normal,  Auto Sport, Manual Normal, Manual Sport și I.C.E. (Increased Control & Efficiency).

Există anumite modele, dotări și accesorii ce nu sunt disponibile sau pot deveni disponibile după lansarea la comercializare a mașinii. Maserati își rezervă dreptul de a modifica culori, design sau caracteristici tehnice fără o notificare în prealabil. Contactați cel mai apropiat dealer autorizat Maserati pentru mai multe informații.