Ghibli S Q4 - Tehnologie

Un motor de nouă generație, puternic și eficient pentru o experiență deosebită a condusului

Ghibli S Q4 este echipat cu același motor folosit pentru versiunea cu tracțiune spate Ghibli S: oferă o putere maximă de 410 CP (301 kW) la 5,500 rpm iar în modul Sport atinge un cuplu motor maxim de 550 Nm disponibil la doar 1,750 rpm. Valoarea remarcabilă de cuplu de 183 Nm per litru este răspunzătoare pentru un răspuns agresiv al motorului ce va oferi astfel emoții puternice la cele mai mici mișcări ale piciorului drept pe accelerație.


Un propulsor foarte eficient pentru plăcerea zilnică a condusului

Mai multe soluții inovatoare ajută eficiența motorului V6 de pe Ghibli S Q: propulsorul V6 este echipat cu două turbine de supraalimentare montate paralele ce reduc golul turbo din plaja de turație pentru a oferi propulsorului o elasticitate exemplară în orice condiții.

Q4: sistemul inteligent de tracțiune integrală permanentă oferă siguranță și plăcere maximă la condus

Ghibli S Q4 este echipat standard cu un sistem de tracțiune integrală permanentă capabil să ofere o plăcere a condusului perfectă împreunp cu siguranță exemplară, indiferent de suprafața pe care rulează mașina. În mod normal, sistemul transmite puterea roților din spate dar dacă suprafața de rulare devine alunecoasă sau roțile pierd aderența, sistemul transmite instantaneu (în doar 150 de milisecunde) cuplu necesar și către roțile din față.

Sistemul de frânare puternic Brembo folosește discuri de frână construite din oțel și aluminiu

Ghibli S Q4 folosește un sistem de frânare produs de Brembo, cu discuri de frână cu o compoziție dublă, oțel și aluminiu, ușoare, ce ajută și ele la reducerea masei mașinii. Puterea mare de frânare este posibilă datorită adoptării unor etrieri monobloc cu 6 pistonașe în față și 4 în spate ce acționează pe discuri ventilate și perforate cu diametrul 360 mm x 32 mm în față respectiv 350 mm x 28 mm în spate.

Manevrabilitate de GT datorită suspensiilor sofisticate și a transmisiei auto-adaptive.

În ceea ce privește manevrabilitatea, suspensiiile independente cu dublu-braț în față și configurație multilink în spate au fost create pentru a crea un echilibru ideal între confort și sportivitate iar noua transmisie automată ZF cu opt rapoarte este controlată de un software auto-adaptiv capabil să modifice  schimbarea lină al treptelor din modul Auto Normal cu una foarte rapidă și mai agresivă al modului Manual Sport unde șoferul are control deplin asupra cutiei de viteze.


Cuplul este distribuit între punți prin intermediul unui sistem compact, ușor și silențios

Ghibli S Q4 beneficiază de un sistem electronic de control al distribuției cuplului pe punți ce folosește un algoritm special pentru a procesa un număr mare de parametrii dinamici citiți de senzorii mașinii. În termeni mecanici, sistemul transferă cuplul motor prin intermediul unui ambreiaj umed, multi-disc controlat electronic: o soluție compactă, ușoară și silențioasă.


Există anumite modele, dotări și accesorii ce nu sunt disponibile sau pot deveni disponibile după lansarea la comercializare a mașinii. Maserati își rezervă dreptul de a modifica culori, design sau caracteristici tehnice fără o notificare în prealabil. Contactați cel mai apropiat dealer autorizat Maserati pentru mai multe informații.