Ghibli S - Exterior

O limuzină sportivă cu linii atrăgătoare de GT

Când a proiectat Ghibli S, Maserati s-a folosit de toată experiența dobândită din construcția de mașini Gran Turismo de înaltă clasă și ultra-performante, captivante de condus și totuși confortabile pentru a crea o limuzină unică, extraordinară și cu un design fantastic. Un spirit sportiv înfățișat imediat de formele puternic profilate ale caroseriei, unite între ele de linii de design care generează mișcare.


Numeroase detalii care amintesc de tradiția de deisgn Maserati

Dacă privești mai atent silueta mașinii vei observa imediat mai multe referințe ale designului tradițional Maserati.  În grila motorului, lamelele concave amplasate vertical, o soluție inspirată de două modele clasice ale mărcii: actualul GranTurismo dar și A6 GCS Berlinetta - o mașină cult a trecutului Maserati. Atrag atenția imediat și cele trei prize de aer de mari dimensiuni amplasate în spatele roților din față, cu designul lor nou și modern precum și logo-ul oval istoric Maserati "Saetta" amplasat pe montanții spate triunghiulari.

 


Capota lungă este delimitată în față de o grilă a motorului rectangulară, mai agresivă

Este o plăcere să privești frumusețea elegantă a designului lui Ghibli S deoarece precum primul Ghibli lansat în 1967 și desenat de Giorgetto Giugiaro, el te captivează cu personalitatea sa foarte puternică. Fața mașinii este dominată de forma tradițional-ovală a grilei motorului ce devine rectangulară și se îngustează în partea sa superioară acolo unde întâlnește farurile desenate agresiv.

 

Liniile de design din profilul mașinii creează mișcare pentru un aspect foarte dinamic

Portierele fără ramă la geamuri îi conferă lui Ghibli un aspect lateral de coupe veritabil în ciuda unei lungimi și a unui ampatament cu unele din cele mai mari valori în segmentul limuzinelor de clasă mare. Profilul mașinii este dominat de liniile fluide care pornesc din față și se unesc în designul aripilor spate profilate puternic. Designul portbagajului reprezintă o continuare naturală a formelor habitaclului iar stopurile LED sunt o legătură ideală a acestuia cu aripile spate.


Etrieri de frână de mari dimensiuni, în diverse culori, ies în evidență din spatele jantelor

Personalitatea mașinii devine mai agresivă datorită jantelor din aliaj ușor cu finisare diamantată cu 18 inch diametru (standard) și design nou cu 12 spițe. Jantele cu diametrul de 19, 20 sau 21 de inch disponibile opțional subliniază fie un spirit elegant fie unul sportiv. Etrierii de frână colorați în negru (standard), roșu, albastru sau argintiu atrag atenția într-un mod special din spatele jantelor.Există anumite modele, dotări și accesorii ce nu sunt disponibile sau pot deveni disponibile după lansarea la comercializare a mașinii. Maserati își rezervă dreptul de a modifica culori, design sau caracteristici tehnice fără o notificare în prealabil. Contactați cel mai apropiat dealer autorizat Maserati pentru mai multe informații.