Ghibli S - Tehnologie

Motorul V6 de 410 CP generează emoții la fiecare apăsare a accelerației

Motorul V6 Twin Turbo cu cilindreea de 2.979 cmc montat pe Ghibli S a fost proiectat pentru a oferi o experiență a condusului deosebită; el produce o putere maximă de 410 CP (301 kW) la 5,500 rpm iar în modul Sport atinge un cuplu motor maxim de 550 Nm disponibil la doar 1,750 rpm. Valoarea remarcabilă de cuplu de 183 Nm per litru este răspunzătoare pentru un răspuns agresiv al motorului ce va oferi astfel emoții puternice la cele mai mici atingeri ale accelerației.


Un propulsor echipat cu sisteme inovatoare de reducere a consumului de carburant

Motorul V6 este echipat cu două turbine de supraalimentare montate paralele ce reduc golul turbo din plaja de turație pentru a oferi propulsorului o mai mare elasticitate. Alte soluții inovatoare ce contribuie la scăderea consumului de combustibil sunt sistemul de injecție directă la presiune foarte înaltă (200 bari) - îmbunătățește combustia pe toată plaja de turație și folosirea a câte două variatoare fazice pe ambele capete ale cilindrilor.

Supapaele evacuării sunt deschise permanent în modul Sport

Amplasarea turbinelor în colectorul gazelor de evacuare ne-a permis să construim un sistem de evacuare nou, compact și ușor ce include pe toate modelele Maserati și un sistem de supape capabil să ofere mai multă "culoare" sunetului motorului: în modurile I.C.E. și Normal, supapele din evacuare rămân închise dar când este apăsat butonul Sport ele stau deschise tot timpul iar evacuarea emite un sunet pătrunzător și captivant.

Sistem de frânare Brembo, ușor și puternic

Sistemul de frânare puternic al lui Ghibli S, produs de Brembo folosește discuri de frână cu o compoziție dublă, oțel și aluminiu, ușoare, ce ajută și ele la reducerea masei mașinii. Puterea mare de frânare este posibilă datorită adoptării unor etrieri monobloc cu 6 pistonașe în față și 4 în spate ce acționează pe discuri ventilate și perforate cu diametrul 360 mm x 32 mm în față respectiv 350 mm x 28 mm în spate.

Suspensie sofisticată pentru o plăcere pură a conduslui

Suspensiiile independente cu dublu-braț în față și configurație multilink în spate au fost create pentru a crea un echilibru ideal între confort și o manevrabilitate sportivă de top. A fost acordată o atenție specială și către reducerea greutății: un număr mare din componentele suspensiei sunt construite din aluminiu ușor iar bara stabilizatoare față este goală la interior. Cea mai nouă versiune a sistemului electronic de control al amortizoarelor, Maserati Skyhook este disponibilă opțional.

 

Există anumite modele, dotări și accesorii ce nu sunt disponibile sau pot deveni disponibile după lansarea la comercializare a mașinii. Maserati își rezervă dreptul de a modifica culori, design sau caracteristici tehnice fără o notificare în prealabil. Contactați cel mai apropiat dealer autorizat Maserati pentru mai multe informații.