Maserati - Company

Maserati se mândrește cu istoria sa lungă plină de momente glorioase

 

Compania "Officine Alfieri Maserati" a fost fondată pe data de 1 Decembrie 1914 în Italia, la Bologna. Din acel moment și până astăzi, Maserati a jucat un rol esențial în istoria culturii mașinilor sport precum și în dezvoltarea continuă a acestora.

În aproape un secol de activitate, Maserati a avut realizări glorioase atât pe drumurile publice dar și pe circuite, în lumea competițiilor. În același timp însă, compania a fost pusă la încercări grele în istoria zbuciumată a industriei auto dar aceste momente au contribuit decisiv la formarea personalității puternice a mărcii.

Cu toate acestea, istoria Maserati înseamnă mai mult decât realizări fantastice în lumea competițiilor auto și lansarea pe piața auto a unor mașini de stradă fantastice. Compania s-a dezvoltat spectaculos din punct de vedere industrial de-a lungul anilor.

Astăzi noi ne mândrim cu valorile care definesc marca Maserati - inovăm în domeniul de management al resurselor umane și al condițiilor de muncă precum și în transparența totală a relațiilor cu clienții noștri.

Mutarea companiei din Bologna în sediul prezent din Modena la adresa Viale Ciro Menotti în 1940 precum și achiziționarea mărcii de către Ferrari în 1997 sunt doar două exemple a evenimentelor majore prin care a trecut Maserati, un brand aflat într-o expansiune continuă.       

Maserati este o marcă a cărei existență a început într-un context local dar care a evoluat ajungând un nume internațional consacrat al lumii auto, momentan reprezentat oficial în 61 de țări. În această secțiune a site-ului nostru puteți afla totul despre istoria mărcii și puteți să cunoașteți oamenii, realizările și mașinile care definesc numele Maserati.