Quattroporte S - Technology

Motorul V6 twin-turbo - sportiv și multilateral dezvoltat

Unitatea V6 twin-turbo, de 3,0 litri, amplasată sub capota lui Quattroporte S* împrumută din agerimea motorului V8 de pe Quattroporte GTS; cele două propulsoare dispun de elemente similare. Dimensiunile alezajului și designul camerelor de ardere sunt neschimbate, precum este și tehnologia care controlează valvele și procesul de injecție directă. Aceste soluții rafinate îi permit motorului V6 să dezvolte 410 CP la 5.500 rpm.

 


Cuplu motor impresionant, accelerații uimitoare

 

 Capabila unitate V6 care echipează Quattroporte S*, livrează fiori de fiecare dată când șoferul apasă accelerația, puterea fiind simțită și auzită puternic. În modul Sport, cuplul motor maxim este de 550 Nm, atins de la doar 1.750 rpm. Aceste numele excepționale fac ca Quattroporte S* să sprinteze de la 0 km/h la 100 km/h în doar 5,1 secunde (4,9, pentru versiunea Q4), și până la o viteză maximă de 285 km/h (283 km/h pentru Q4). 

Schimbări de treaptă mai ușoare și mai eficiente

Quattroporte S* profită din plin de noua sa transmisie automată modernă, cu opt trepte, de la ZF. Schimbările de treaptă ușoare și precise sunt livrate de programul auto-adaptiv, care recunoaște stilul de condus și își recalibrează modul de operare în consecință. Există cinci moduri predefinite, între care se poate opta prin simpla apăsare a butonului corespunzător de pe tunelul median: Auto Normal, Auto Sport, Manual Normal, Manual Sport și noul I.C.E.


Frâne cu tehnologie Dual-Cast

Frânele Brembo ale lui Quattroporte S* au fost create pentru a optimiza greutatea și pentru a asigura înaltă performanță chiar și în cazul folosirii intense. Un etrier cu șase pistoane este montat în partea din față, pe discuri de 360x32 mm, în timp ce acela de pe spate îmbrățișează discurile de 350x28mm cu ajutorul a patru pistonașe. Discurile forjate și ventilate sunt create folosindu-se tehnologia dual-cast (dublă turnare), care juxtapune caracteristicile fierului și pe cele ale aluminiului.

* Quattroporte S and Quattroporte S Q4 are available only in certain markets. Please contact your authorized Maserati dealer for further details.