Quattroporte S Q4 - Technology

Un motor ușor, multilateral dezvoltat și sportiv

Inovator, ușor și capabil, motorul V6 twin-turbo, de 3,0 litri, care animă Quattroporte S Q4 dezvoltă 410 CP la 5.500 rpm. În modul Sport, cuplul motor maxim, de 550 Nm, este atins începând de la doar 1.750 rpm. Raportul impresionant, de 183 Nm per litru, se asigură că puterea este livrată lin și decisiv, rezultând o mașină distractivă la condus și care reacționează la fiecare apăsare a accelerației.


Soluții de ultimă generație, traduse prin performanțe superbe

Unitatea V6 rămâne dedicată tradiției Maserati de a face motoare sportive, împărțind majoritatea componentelor mecanice cu V8-ul de sub capota lui Quattroporte GTS. Dimensiunile alezajului sunt identice la ambele motoare, la fel cum identică este și tehnologia de management a supapelor, alături sistemul de injecție directă. Aceste soluții rafinate împing mașina de la 0 km/h la 100 km/h în doar 4,9 secunde și până la o viteză maximă de 283 km/h.

 

 

Transmisie integrală, cu manevrabilitate sportivă

Compact, ușor și eficient: acestea sunt caracteristicile sofisticatului sistem de transmisie integrală Q4. Garantând senzații la condus tipice mașinilor cu propulsie spate, chiar și în condiții de aderență scăzută, sistemul este manageriat inteligent și variază în mod continuu cuplul motor între cele patru roți, prin analizarea unor parametri definiți de stilul de condus și de condițiile de drum.


În siguranță, indiferent de condiții

În condiții normale de rulare, sistemul Q4 direcționează 100% din resurse către puntea spate, însă, în momentul în care nivelul de aderență scade, sau atunci când puntea spate suferă din lipsă de aderență, doze variate de putere sunt transferate roților din față - și continuă să fie livrate până când ambele punți primesc putere în mod egal. Acest mecanism are ca rezultate o manevrabilitate extrem de sportivă și tracțiune inegalabilă, alături de niveluri înalte de siguranță.

Noua transmisie auto-adaptivă

Cuplul motorului V6 este controlat de noua cutie automată, cu opt trepte, de origine ZF. Asistat de programul auto-adaptiv, capabil să recunoască stilul de condus și condițiile de rulare, sistemul modifică modul în care schimbă treptele de viteză. Noua transmisie este mai ușoară și mai eficientă decât predecesorul său și dispune de cinci moduri predefinite: Auto Normal, Auto Sport, Manual Normal, Manual Sport și I.C.E. (Increased Control & Efficiency).


Pură plăcere a condusului

Dimensiunile și agilitatea pot fi compatibile: în ciuda faptului că dispune de cel mai mare ampatament din segmentul său, necesar pentru un confort fără egal, Quattroporte S Q4 nu compromite în niciun fel manevrabilitatea tipică Granturismo. Îți dă sesnzația că te afli într-o mașină mult mai mică, o senzație pe care distribuția maselor pe punți și suspensia sofisticată o fac posibilă.

*Quattroporte S și Quattroporte S Q4 sunt disponibile doar în anumite țări. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați dealerul autorizat Maserati. // * Quattroporte S and Quattroporte S Q4 are available only in certain markets. Please contact your authorized Maserati dealer for further details. * Quattroporte S and Quattroporte S Q4 are available only in certain markets. Please contact your authorized Maserati dealer for further details.