Quattroporte GTS - Exteriors

Restilizare contemporană pentru un design clasic italian

Maserati Quattroporte este o mașină excepțională iar designul său indică imediat acest lucru. Încă din 1963, provocarea de a combina în mod ideal-stilistic sportivitatea unei mașini performante cu designul clasic al celor mai luxoase limuzine italiene, i-a fascinat pe cei mai mari designeri: Pietro Frua, Bertone, Giorgetto Giugiaro, Marcello Gandini și Pininfarina. Acum, mașina care reprezintă epitomul filozofiei Maserati a fost restilizată cu grijă la tradiție și reprezintă o sinteză perfectă între lux și putere.


Faimasa grilă a motorului Maserati este primul detaliu impresionant al unui design fără pereche

Deși este în mod considerabil dimensionat mai generos, noul Quattroporte este un succesor demn al predecesorilor săi fiind stilizat elegant dar și dinamic. Primul detaliu al acestui design ce nu poate fi confundat cu nimic altceva este partea frontală foarte distinctivă: grila motorului ovală Maserati ce este completată de capota motorului maiestuoasă și de blocurile optice cu design modern ce includ lumini de rulare pe timp de zi cu LED. Acestea sunt o caracteristică tehnică și de design care te ajută să recunoști instantaneu apropierea noului Quattroporte.

 

Linile curbe ale profilului mașinii subliniază caracterul sportiv

Farurile aproape că se topesc în forma voluptoasă a aripilor iar designul lateral este mai departe completat de cele trei guri de ventilație laterale, amplasate în spatele roților din față și apoi de liniile laterale curbate puternic, voluptuos care se finalizează în designul blocurilor optice spate. Montantul spate cu formă triunghiulară poartă logoul cult al mărcii - Saetta și reprezintă o altă legătură cu tradiția de design Maserati și în același timp o reprezentare fără compromis a caracterului sportiv înăscut al mașinii.

Forme aerodinamice, stilizate în tunelul aerodinamic, înconjoară un interior spațios

 

Blocuri optice spate noi

Designul cu geamurile laterale înguste, fără rame la geamuri este reprezentativ pentru o geometrie foarte dinamică a mașinii și îi conferă acesteia un aspect veritabil de coupe. Luminile de semnalizare înconjoară blocul optic spate ce folosește în totalitate tehnologie LED și sunt integrate perfect în forma spatelui, cu designul spoilerului iar un element cromat central a fost folosit pentru a oglindi forma grilei motorului și deci a asigura o armonie în design. Ceva mai jos, în spoilerul spate două evacuări finale trapezoidale din oțel polișat atrag și ele atenția.

Un design stilizat de vânt

Liniile caroseriei lui Quattroporte înconjoară atât un compartiment al unui motor foarte puternic cât și un interior spațios și reprezintă rezultatul unor cercetări amănunțite în tunelul aerodinamic. Stilizarea părții inferioare a șasiului a fost condusă și ea în tunelul aerodinamic unde a fost îmbunătățită circulația aerului pe sub caroserie pentru a se reduce rezistența la înaintare. Eleronul montat pe capacul portbagajului oferă o imagine mai dinamică asupra mașinii dar în același timp oferă și o apăsare aerodinamică mai mare.