Quattroporte GTS - Technology

Puterea Inovației

Maserati a fost dintotdeauna renumit pentru designul inovator al motoarelor sale. În această notă, noul V8 twin-turbo, de 3,8 litri, disponibil pe Quattroporte stabilește noi standarde, cu o listă lungă de soluții sofisticate care îl transformă în cea mai puternic tehnologizată unitate de propulsie instalată vreodată pe un Maserati. Cu ai săi 530 CP, duce cu ușurință Quattropote peste bariera celor 300 km/h.


Noul Quattroporte este propulsat de cel mai inovator motor din istoria Maserati

 

În ciuda dimensiunilor sale, a conduce Quattroporte este plăcere absolută

În ciuda ampatamentului mare, necesar pentru asigurarea unui confort de neegalat, noul Maserati Quattroporte oferă, în continuare, manevrabilitatea remarcabilă specifică modelelor brandului. Mulțumită unei distribuții ideale a maselor, condusul este foarte distractiv. Mai mult, noul sistem de direcție a fost dezvoltat pentru a oferi conducătorului „simțul” mașinii atunci când abordează viraje în viteză.

Suspensia dispune de ultima evoluție a sistemului Skyhook

Suspensia - cu dublu braț triunghiural (double wishbone), din aluminiu, pe puntea față și de tip multilink, cu cinci brațe, pe puntea spate, este manageriată de cea mai recentă versiune a sistemului electronic Sport Skyhook, cu noi amortizoare care dispun de variație continuă a cursei. Apăsarea unui buton de pe tunelul median rigidizează amortizoarele, limitând încărcarea punților atunci când este adoptat un stil de condus mai sportiv.

 

Transmisia automată, cu opt trepte, permite schimburi de treaptă și mai rapide

Noua cutie de viteze automată, cu opt trepte, de la ZF - care dispune de un software auto-adaptiv - este mai ușoră și mai eficientă decât cea din generația anterioară și permite schimburi de treaptă și mai rapide. Ultimele două trepte de viteză au fost setate în așa fel încât să diminueze consumul de combustibil și să sporească confortul în timpul călătoriilor la viteze de croazieră. Noua transmisie dispune de cinci moduri presetate: Auto Normal, Auto Sport, Manual Normal, Manual Sport și I.C.E. (Increased Control Efficiency).

 

Frânele au fost dezvoltate pentru a garanta performanță și operare subtilă

Sistemul de frânare Brembo al noului Quattroporte are câteva caracteristici impresionante, create pentru a livra o operare mai subtilă, însă fără a reduce performanțele. Etrierele monobloc, cu câte șase pistonașe pe roțile din față și cu câte patru pentru cele din spate, lucrează pe discuri ventilate cu dimensiuni de 380x34 mm pe puntea față, respectiv 350x28 mm pe cea posterioară, discuri construite folosindu-se tehnologia-dual cast, care combină proprietățile fierului cu cele ale aluminiului.